regen en 1%

Na regen komt zonneschijn. En na de herfst & de winter, komen de lente en de zomer ook weer om de hoek kijken. Echter, wanneer je midden in die stortbui staat, zie je die zon niet altijd. Dan kunnen die warme stralen zo ver weg voelen, haast onbereikbaar.

En wanneer je in het midden van een sneeuwstorm staat, hoor je niet altijd het getjilp van vogels die de lente aankondigen. Een warm kopje chocolademelk (met slagroom 😉) kan je mogelijk wel wat rust brengen, en wat warmte. Een paraplu met regenboogkleuren kan je al iets meer laten denken aan een blauwe lucht.

En daar in, in die kleine dingen, zit een mooie sleutel. Je hoeft niet meteen alles op te lossen. Je hoeft niet van droevig in een keer naar uitbundig vrolijk, van ziek naar helemaal beter. Kleine stapjes brengen je vaak verder, en dichter bij jezelf. Kijk eens wat jij nu voor jezelf kan doen om je 1% fijner te laten voelen.

Dit werkt ook fantastisch tijdens volle feestdagen. Wat kan jij doen om 1% meer rust te pakken? Of je meer op gemak te laten zijn? Als het even kan, neem ik bijvoorbeeld mijn sloffen mee: ik word zo veel blijer zonder schoenen en met warme sloffen aan mijn voeten. Of een smaak thee die ik zelf echt heel erg lekker vind. Of ik ga toch dat ene uurtje eerder naar huis, zodat ik op tijd in bed kan liggen en ik morgen ook wat energie heb.

Kijk eens wat jij voor jezelf kan doen, met die ene procent. Want een blije en fijne jij, is altijd belangrijk ❣️